Polterabend ølbrygning Odense

Hvor stammer polterabend egentlig fra, og hvordan holder du den perfekte polterabend for den kommende brudgom? Her er et par gode råd.

Vi kender alle til konceptet med polterabend for den kommende brud og brudgom. Men hvad betyder det egentlig, og hvor stammer det fra? Polterabend er faktisk en sammensætning af de tyske ord Poltern og Abend, som betyder “buldre, brage og larme” og “aften”. Hvilket jo egentlig passer ret godt til det, som de fleste polterabender går ud på i Danmark.

En polterabend er nemlig blevet en begivenhed, hvor man fejrer det kommende brudepar en uge eller to før brylluppet for at ønske dem held og lykke i deres nye tilværelse sammen. Eller det kan være et kærligt ment vink med en vognstang om alt det sjove og spændende, som de jo går glip af, da de har valgt at indgå ægteskab.

NYT I DANMARK
Polterabend er dog et relativt nyt fænomen i Danmark. Faktisk er de første af slagsen først registreret i 1980’erne, men de er sidenhen blevet en fast tradition op til stort set alle bryllupper. Det mest normale til en polterabend i Danmark er at skille brudeparret op, så brud og gom har en separat polterabend hver for sig.

Og her kommer BrygEvent ind i billedet, for den perfekte polterabend skal selvfølgelig indeholde masser af øl. Der er mange opskrifter på en vellykket polterabend, men de fleste er vist enige om, at der skal lidt hygge og alkohol under vesten – især hos den kommende brudgom. Men hvad nu, hvis I kan arrangere en dag, hvor det ikke kun handler om at hælde i hovedet, men alkoholen kan konsumeres på en lidt mere raffineret måde, hvor der også indgår tonsvis af hygge?

HYGGE OG ØLBRYGNING
Hos BrygEvent er vi intet mindre end eksperter i at kombinere hygge og ølbrygning. Her booker I tid til at brygge jeres helt egen øl på selve polterabend-dagen. I skal prøvesmage en masse dejlig øl, vælge jeres egne ingredienser, og så skal I undervises i ølbrygning af vores erfarne brygmester.

Efter nogle hyggelige timer er jeres helt egen polterabend-øl klar til at blive sat til gæring. Efter et par uger – eksempelvis en uge efter selve brylluppet – mødes I alle sammen igen her hos BrygEvent og tapper øllet på flasker eller dåser efter eget valg. I laver også jeres helt egen etiket til øllet. Så her får I altså endnu en hyggelig dag sammen. Og I kan hver tage en god stak velbrygget øl med hjem og mindes både polterabend og bryllup.

Eller I kan holde endnu en hyggelig festaften sammen, hvor I drikker jeres øl. Det bestemmer I selv.

Vil du booke tid til at brygge jeres egne øl til et polterabend? Så kan du KLIKKE HER for at bestille en tid til ølbrygning hos os i Odense.